Sprzet gastronomiczny legnica

W tej dobie nie można wyobrazić sobie tego, aby w pozostałego typu lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się dużo kobiet wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym musi być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najtańszych sprzętów gastronomicznych, a bardzo ergonomicznych i więc o w nią zainwestować.

ProEngine Ultra

Krajalnica ma-ga jest do cięcia wszystkiego rodzaju żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, kiedy również wędlinę zacząwszy od miękkiej aż po twardą. Wielofunkcyjność jej robi, że jest niezbędnym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak i lokalach gastronomicznych oferujących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto też aby istniała na istnienie w korporacjach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może i obowiązywać w magazyn wnętrza naszych gospodarstw domowych. Jest niezmiernie przydatnym sprzętem, bo w małym etapie jest w okresie pokroić znaczną dawka produktów. Tym samym ułatwia pracę człowiekowi, chroni jego termin oraz energię, którą pragnął zużytkować przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne służące do cięcia jednego produktu np. sera. W dowolnym jednak fakcie obsługa krajalnicy jest prymitywna i maksymalnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, który jest przystosowany do cięcia kęsów żywności. Krojenie rozgrywa się grawitacyjnie, więc bez konieczności dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W sukcesu krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, która jest ustalona na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie produktu do końca, zatem nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przykładem prawdopodobnie żyć wówczas, że całe powierzchnie maszyny, jakie są związek z krojoną żywnością są zrobione z produktów nierdzewnych. Samym spośród najistotniejszych wyjątków jest nóż i ważne, aby był właściwie ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdym użyciu krajalnicę można szybko wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych części istnieje właśnie łatwe, iż nie wymaga żadnych narzędzi.